Kall Helg och nerbrytningen börjar bli klar.

Helgen var mycket kall men det hindrar inte arbete ivarjefall. I H-båten var det varmare än utanför och jag har fortfarande arbete inne i båten kvar. Från början hade jag inte trott att vi skulle göra ordning båten innuti men nu blev det så. Roligare att segla med en fin båt. Lördagen gick åt att ta bort kontaktlim. Nu är det endast en lucka kvar. Nedgångslucken ser man inte och den missade jag vid rengöringen. Den ska fixas senare. På söndagen tog jag bort lite onödiga beslag i båten men en vinkelkap. Efter det gick jag på undetaket under fördäcket som har delaminerat med vinkelkapen. Den är svampig och gå på och är våt. Jag tog bort unnderifrån en platta ca 60x60cm och den släppte ganska enkelt från däcket. Det är enklare att laga detta uppefrån men det blir inte lika snyggt.Distansmaterialet är riktigt vått Jag kommer ta bort distansmaterialet och sätta in nytt men kommer behålla gamla underdäcket och plasta tillbaka den på plats. Då slipper jag lägga massa lager plast i taket som är svårt. Nu ska båten torka innefrån innan jag plastar igen taket. Hoppas att det blir bra. Efter vinkelkapen var det bra att sanera båten från allt damm. Sedan har jag påbörjat en tvätt från allt kontaktlim som har fastnat på golvet när jag höll på. Nu börjar Snart är all nerbrytning av båten klar. Roligare att sedan bygga upp.

Vi har nu via H-båtförbundet hittat ett gamalt mätbrev och nu vet vi vilken båt vi har köpt. SWE364 Tack för hjälpen.

/Mårten

Kall helg

Lämna ett svar