Covid-19 så det blev shorthand. Vi vill satsa på stor middag och umgänge efter kappseglingen det är ett av signum för Jungfrusundsregattan. Men i år fick vi inte ha detta utan alla skulle hem till hemmahamn efter avslutat kappsegling.

Tävlingen från en liten Express..

Tävlingen: vi hade gjort en bana för NO vind men innan start hotade de med N vind. Men den var vriden åt NO. Runt Jungfrusholmarna är det svårt att lägga banor för vissa vindriktningar. Man vill helt inte bara segla halvvind. Vinden var till en början 5 m/s lite mer i byarna. Men under slutet av kappseglingen låg vinden byarna upp till 12 m/s. Jag seglade Express för första gången med lite friska vindar. Det var hopplöst att sitta still i sittbrunnen när det pep på. Dessutom är båten svårtrimmad i friska vindar med en liten besättning. Vi körde storen plan som en planka på sista kryssen. Banan blev först en lång kryss till Koffsan. Där vart det medvind till Rödsten. Sedan blev vinden en öppen halvvind men det gick att böra spinnaker nästan hela vägen till grönalysbojen utanför Fantholmen. Sedan började den långa kryssen upp till Koffsan. Jag i Expressen och Nisse i NF låg längst fram till Fiskarholmen då en A22 flög förbi. Sedan började de stora båtarna närma sig oss. Lite förvånad såg jag en stor familjepråm segla förbi oss. Mamba 35 gick som tåget denna dagen. Det är en Södertäljebåt som jag inte har någon koll på. Innan den passerade oss kom en Smaragd som seglade 15 grader högre än alla andra båtar. Bakifrån närmade sig Mälar 25 sakta sakta men de kom inte ifatt. En safir var 10 meter efter oss i Koffsan men tog tid att sätta spinnaker så vi åkte ifrån. Efter koffsan var det spinnaker i mål och vi fick en bra lucka bakåt och kunde få fart mot mål. M25 satte ej spinnaker och tappade. Men innan Estbröte kom en Dehler 33 ikapp och gick i mål framför oss.

Vi kom tillslut 5 utan 47 anmälda båtar. 43 kom till start och 38 kom i mål.

Jungfrusundsregattan 2020