Vinterns arbete

i år ska jag satsa lite mer på Novan.

jag har beställt en ny stor från Lindforsssegel. Lite större och bättre material än den 10 år gamla Dracon storen. Den ät större och bättre kvalité än den gamla. Dessutom har jag flyttat mastfoten för att få till ett bättre mastlut.  Just nu måste jag kapa sidostagen en liten bit annan går det inte att sträcka.

Sedan kommer jag montera på fiolstag.

När jag kollade balkarna under durken visade det sig att de hade släppt i lite i tidigare linmining.  jag har fäst balkarna bättre och även bytt bort rost brickor. När durken var borta passade jag på att 4renskapa dessa och lägga på ny lack.

mer har jag tagit bort innertaket och tagit bort allabrytblock dessa var sönder och rullade inte längre. Nya ska på så fort det går att plasta på däcket. Mer har jag öppnat upp sprickor på ruffen för att plasta igen. jag var rädd att fet skulle komma vatten i distansmaterialet.