Granprix 2017

I Helgen var det traditions enliga Granprix som är en Skärgårds SRS segling runt Möja. Seglingen är 18nm lång och faktiskt väldigt trevlig. Start och mål utanför Säck.

Det var två båtar från Färingsö SS och En från EBK. David är från Färingsö men jag seglade även där. Vi och Kenta seglade i Shorthandklassen. Vinden va 3-5 m/s och vi hade kryss genom Möjasundet. Kenta och Bosse gick bra i de svaga vindarna och var ovanför Möja först utav alla men hade flera hungriga storbåtar jagande efter. Kenta tog en 4 placering i shorthand och ca 14 totalt. Han hade ingen chans mot riktiga lättvinds racrar som Farr 31.

Vi på Novan hade en tung dag. Det var segt i båten och focken gick inte att skota den tog i innervantet innan jag var nöjd med skotningen. Storen tyckte jag var svårtrimmad och alldeles plan i överkant. på söndagen for jag med min båt för att se hur min såg ut och jag har mycket djupare segel i överkant. Råga på allt var David lite krasslig i veckan så han hade inte gjort rent botten. David hade försökt göra ren botten med en skrubbis. Båten drev segt fram i den svaga vinden och vi passerade endast ett fåtal båtar. Efter halva kryssen tappade vi modet och hade ett mål att ta oss i mål. Det är länge sen jag har blivit så omseglad av andra båtar. Det är enkelt att sitt självförtroende får sig en törn.

Igår testade jag skrubbis på min båt och resultatet var liksom ingenting den sidan var inte bättre än den jag inte hade kört skrubbis på. Det var bästa med hedlig skrubborte och simma runt båten.

Vad har jag lärt mig i dag. Testa de båtar du tänker segla på innan start och se till att de fungerar och försäkra dig om att dom är rena under.

/Mårten