Kappsegling 7/5 KSSS J/70

Vi kappseglade på Saltis med våran J/70.

Det var 16 båtar till start och vi gick ganska bra idag. Starterna går försatt trögt. Vi får inte plats att få upp farten i starten utan kommer allt för ofta efter. Vi har försatt svårt att hålla farten under medvinden och ofta tappar vi mar på undanvindarna. Kryssen går bra och vi har bra höjd i båten som vi ofta har nytta av. Men vi ska inte klaga för vi hänger med de flesta båtarna. men små misstag blir till diastans. Sista racet var vi mycket dålig i starten och första kryssen gjorde vi ett felval och vi var väll näst sist i första rundningen. Efter rundningen började vi ta in båt efter båt med lite bättre vägval än andra och lite flyt på kryssen och vi kom in på en 6 placering men två framför var diskade så vi fick en fin 4 till slut.

Vi kom 7 (16) båtar. men vi har möjligheter att bli ännu bättre om vi får till starter och gennackerseglingen.


bilder innan start