Träning J/70 Saltis 4 maj

I går var det jätte härligt väder verkligen seglings propaganda. Det var måttlig till svag vind och klarblå himmel. Dessutom har äntligen det blivit varmt i solen.

Vi tränade med KSSS gänget och vi var 9 båtar vilket gav en mycket bra träning. Halt klart beror vårt resultat igår endast på starten. På dessa korta banor märker man om man inte är med från början kommer man efter. Bl.a därför man inte kan välja väg och att det är svårt att segla ikapp andra seglare. Vi måste börja komma iväg bättre i starten. Sedan har jag lite bakläxa i trimmet måste läsa om all information. Vi har dessutom stora problem med våran fockrulle det är nästan helt omöjligt att rulla ut seglet vid rundning. Annars fungerar det ganska bra i båten och vi försöker finna våra positioner i båten. Båten och vi har kapasitet att vara på övre halvan i KSSS fältet.

/Mårten