Oktober kappsegling J/70 i Saltis

5 grader och regn. Kan det bli bättre väder för avslutnings kappseglingen?

Vi var 13 båtar i saltis och det var svinkalt att packa upp båten. Skulle kläderna räcka till och vika handskar ska man segla med. Som tyr var var den en endagars kappsegling på lördagen för söndagen vart det ännu mer regn. Vi gick upp och ner som en jojó i placeringarna och vi kryssade bra men tappade oftast på gennakerseglingen. Det är skitsvårt att gå i mål och särsilt runda upp efter gennackerseglingen. Jag och Jonas var lite osynkade i hårda blåsten och vi hade svårt att hålla fart i båten på medvinden. Svårt att skära lagom mycket för att hålla farten och ha kontroll på båten.

Men vi avslutate bra med en 3 placering när vi hade ganska bra koll under gennackerseglingen.

resultat-j70-saltis-22okt

/Mårten