Kategoriarkiv: 606

Luciasegling 2017

I år hade vi perfekta förutsättningar Men fint väder nollgradigt och 1-4 m/s. Dessutom var det vind skyddat på avbytarbryggan. Vi hade varm glögg och lussebullars. Vi seglade som vanligt 606.

vi var 10 personer som seglade och vi han med 14 delseglingar med korta race. Roliga var att det var täta och jämna matcher. och ledaren växlade under seglingarna. Några var heta och tjuvstartade.

Vi hade en trevlig dag på EBK.

/Mårten

Luciasegling 2016 i EBK

5-8 m/s vertikal snöfall och 0 gradigt, detta är december i ett nötskal. i år var det ingen is till Lucia utan vi kunde genomföra våran årliga matchracing kappsegling detta år.

dsc_0941

Vi körde med 606orna och vi var 10 aktiva seglare från klubben och en gäst seglare. Vi genomförde ca 14 delseglingar och alla vann och förlorade seglingar. Vi räknade ine detta utan tog race för race och hade det kul. på bryggan serverades det varm kaffe och glögg. Då vinden var ostlig hade vi spinnaker start och kryss målgång och körde en väldigt kort bana på 200m.

dsc_0943

Vi har roligt denna afton.

/Mårten

Kappsegling S606k

Igår var Niklas sjuk och jag blev snabbinkallad att segla med Simon. Självklart sade jag ja då det är roligt på S606k med alla dessa 606or.

wpid-wp-1462341082254.jpg

Simon fick styra för första gången i båten så vi båda var ovana i sin position. Nicklas båt är inte som andra båtar. Trimmet är flyttat och det funkade bra men jag var inte vana.

wpid-wp-1462341064983.jpg

Simon och jag var försiktiga i starterna och vägval och många i Isslinga har ingen koll på reglerna så vi kunde kört in i tre fyra båtar som gjorde regelfel. Svagt att folk inte har koll. Kvällen var tevlig och vädret var p topp med svaga vindar.

wpid-wp-1462341053572.jpg

Vi kom 15 (20) båtar vilket inte riktigt är godkänt men vi var båda nya i sina roller. Mestadels att vi gick fel sista kryssbogen.

wpid-wp-1462341035397.jpg

 

 

 

 

Sista måndagsträningen.

Efter haveri med J/70 var det endast 3 seglare kvar som kunde segla.

Det bidde ingen segling utan vi arbetade med klubbens 606or.

Vi han mad att byta en gaj, 1 fockcunningham, ett backstag. öglor i bryggan och nya krockar på 2st kapell.

Dessutom sjusterade jag storskoten. Nu är båtarna i bättre skick.

Nu gäller deta att få inhopp J/70 och sedan börja träna J/70 segling.

/Mårten

Bra resultat på entyp S606k regatta

Janne och jag gick fantastiskt bra på regattan. Vi valda 90% bästa sidan för både kryss och läns.

Det var någon läns vi tappade onödigt många på länsen och vi tog fel boj innan sista kryssen i mål en gång. Vi kom iväg hyfsat vara race. Däremot har vi fortfarande svårt att accelera i tid. Troligt är vi fortfarande lite fega i starten. WIlda dundrade om oss en gång men då vart det omstart.

Vi började med två bra resultat 8,10. Sedan blev bet bata bättre 6,6,6,4,6 Vi var väldigt jämna och har lite kvar att kunna ta spiken. Vi har seglat försiktigt på rätt sida och försökt att undvika layline allt för tidigt. Vi hade oftast bra fart i båten, ibland bättre och andra tillfällen någon sämre. När det blåser ser man arr 3 mans båtarna går bättre men de tappar på lättvinden. Vi var nära en andra plats i regattan. Vi var den båt som stök bäst delsegling (10) strök vi.

Vi är nöjda med resultatet.

bild1

Det regnade lite på söndagen men det kändes mest mellan racen.

/Mårten

606 rikscup S606k Täby 2015

Första dagen har gått bra för oss med serien 8, 10, 6,6

Vi ligger totalt 8 av 23 båtar.

Vädret har varit bra med en kort regnskur,

Vinden skulle vara svag men var måttlig till frist särskilt innan regnet.

Jag och Janne seglar som vanligt i båten. Niklas och Simon leder.

??????????

??????????

??????????

??????????

??????????

??????????

??????????

/Mårten

Lucia segling i EBK 2014

Efter att vädret skulle vara regn och blåst vart årets Lucia riktigt bra och vi hade faktiskt även sol. Vädret var kalt men soligt ovh vind 2-6 m/s.

Toppen förutsättningar för att avsluta säsong 2014 i segling. Vi var nio tappra seglare som hade skoj och vi genomförde 9 match race på kort kryss/länsbana. Roliga var att vi hade två duktiga juniorer med oss i år. De hade svaga erfarenheter med spinnaker men för övrigt har de stor erfarenhet av kappsegling.

Här kommer lite bilder från dagens seglingar.

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild6 bild7

God jul och gått nytt år.

Må 2015 bli ett bra seglings år.

/Mårten

NM 2014 i 606

Det var en tredagars regatta och vindprognoserna var redan innan svaga vindar. Men som tur var blev bet mer vind än utlovat.

Dag 1

Jag gick redan vid 11 tiden från jobbet och hämtade båten på Ekerö och hämtade Janne i staden. Vi var nog sist på plats i Nynäshamn. Men vi han med allt innan start. Vinden var fin när vi gick ut men den avtog till första start. Första racet gick inte helt lysande vi gick fel på sista kryssen och tappade på fältet. Vi har inte riktigt farten i båten. Race tå blev en upprepning av race ett att vi sista kryssen gick ut på felkant efter ha gjort ett bra förstarace. Båda racen blev det tillslut en 17 placering och 18 totalt. På kvällen tog vi hamburgare och Janne tog en Öl. Vi åkte sen hem för att sova.

bild8

dag 2

Vi startade hemifrån vid 8 tiden och var i Nynäshamn lagom tid innan start. Första start var 10:30. Denna dagen bjöd på svaga vindar men det fanns mestadels vind i varje fall. Båten gick trögt idag och efter att ha släppt på riggen och andra trimtampar fick vi upp farten något. Starterna går inte bra och första racet var en katastrof. Då hade vi inte många båtar efter oss. Andra racet gick det lite bättre men mindre fel vägval. Vi går inte jätte bra och det är svårstartat och vi kan inte vara med i toppen även fast vi tycker toppbåtarna är runt oss är dom några längder längre fram i friare vind. Det var 4 race denna dagen och vi placerade oss 23, 16, 11, 13. Simon i från klubben gick riktigt bra denna dagen och är på en 4 placering. Vi har klättrat upp en placering till en 17 placering. Vårt mål är att ta oss upp till övrehalvan av fältet.

bild11

dag 3

Första racet gjorde vi en dålig start och harvade i botten men vi lyckades ta 5 båtar i sista rundningen och kom på en hyfsad placering. Sista racet vart det en katastrof dålig start ca 2 minuter att komma över startlinjen. under första kryssen lyckade vi ta oss förbi då två siste båtarna och spinnakern gick inte bra utan vi höll våran position. Sista kryssen chansade vi åt fel håll men återingen var det fel och vi tappade på övriga båtar förutom de två sista båtarna. Under spinnakern försökte vi i början att hitta bättre väg än övriga men misslyckades. I mål hade vi endast två båtar bakom oss. tråkigt att avsluta säsongen på detta viset men så blev det.

bild1

Sista gången med Simon i SWE869?

totalt kom vi 18(29) vilket inte är riktigt godkänt.

 

NM 2014 Nynäshamn

Härligt väder och svaga vindar fick vi i Nynäshamn. Banorna gick på inrevatten så vi hade både grynnor och öar i banan.

Vi kom tillslut på en 18(29) vilket inte var helt lysande.

Lite bilder

från dag 3:

/Mårten